Specialisaties

Orthonyxie/Nagelregulatie: 

Dit is een techniek die gebruikt kan worden om specifieke nagelproblemen, zoals ingroeiende nagels, vormverandering van de nagelplaat, te behandelen. Hier kan gebruik gemaakt worden van de Polyacryl methode, op maat gemaakte kunststof plakbeugeltjes (B/S Spange, Luga Clip, Podofix, geschikt voor risicopatiënten), en draadbeugeltjes en/of een combinatie om zo de nagel te begeleiden. 

Prothesetechniek/nagelreparatie: 

Hierbij gaat het om zowel cosmetisch als een therapeutische behandeling, omdat het in veel gevallen mogelijk is om , afwijkende nagelgroei, deels ontbrekende nagel, versterken van zwakke nagels, behandelen van ingroeiende nagel, te corrigeren en /of te begeleiden. De techniek wordt toegepast met, gel, acryl of Polyacryl. 

 

Protectieve technieken: 

Orthesiologie: 

Door verschillende oorzaken (ziekte, maar ook te nauwe schoenen) kunnen tenen niet altijd hun functie behouden en zullen de veranderingen zichtbaar worden, b.v. hamer, klauw en ruiter tenen. Ze kunnen pijn er druk geven. De gevolgen voor de huid van teen/voetafwijkingen kunnen zijn: eelt, likdoorns, weke likdoorns. Voor de nagels b.v. ingroeiende nagels. Om te beschermen en/of te voorkomen van deze klachten kan er een ” protectieve orthese” gemaakt worden. Dit hulpstukje wordt op maat gemaakt van twee componenten siliconen en een pasta. 

Vilttechniek: 

We gebruiken hier verschillende soorten vilt, foams, pads, siliconen etc. voor tijdelijke drukontlasting ter bescherming en/of het voorkomen van een klacht om delen en uitstekende botvorming aan de voet te beschermen tegen wrijving en druk, om te voorkomen dat de afwijking niet erger wordt, en/of uit voorzorg het hulpmiddel toepassen zodat b.v. eeltvorming, ontstaan door wrijving, geen  klachten kan veroorzaken.

 

 

gesf_36964731_cm-i


E-mailen
Bellen
Map
Info